Alma den Hertog nieuwe voorzitter Coöperatie NoorderlandMelk U.A.

Publicatiedatum: 23-04-2015

Het bestuur van Coöperatie NoorderlandMelk U.A. heeft Alma den Hertog op donderdag 23 april 2015 voorgesteld aan de ledenvergadering van NoorderlandMelk als voorzitter van de coöperatie. Zij treedt hiermee in de voetsporen van Ad van Velde die na ruim 7,5 jaar het voorzitterschap neerlegt.
 

Den Hertog is met haar bestuurlijke ervaring een uitgelezen kandidaat om Coöperatie NoorderlandMelk U.A. een nieuwe era in te leiden. Sinds 2002 is Den Hertog bestuurlijk actief. Eerst als bestuurslid bij LTO Slochteren en vanaf 2010 tot heden bij LTO Noord-Groningen, waar zij de portefeuille Flora & Fauna beheert. Hier is zij tevens vicevoorzitter en het voornemen is om interim-voorzitter te worden na aftreden van de huidige LTO Noord-Groningen voorzitter Hilbrand Sinnema. Daarnaast is zij vanaf 2002 – 2008 bestuurlijk actief geweest bij de Rabobank, onder meer als voorzitter van de Raad van Commissarissen Rabobank Midden-Groningen. Vanaf april 2014 is Den Hertog aangetreden als bestuurder bij Coöperatie NoorderlandMelk U.A. Het afgelopen jaar heeft Den Hartog gebruikt om voor te sorteren op haar rol als voorzitter binnen de coöperatie.

Den Hertog is sinds de oprichting van Coöperatie NoorderlandMelk U.A. in 2007 een betrokken lid. Samen met haar man heeft ze een melkveebedrijf in Luddeweer. Naast de bestuurlijke activiteiten is zij maatschappelijk betrokken in de regio.

 

Adrian Langereis nieuwe voorzitter
Kerstgroet NoorderlandMelk
Voorwoord Algemene Ledenvergadering Najaar
Van de Voorzitter
Beste boeren van NoorderlandMelk
Donderdag 14 april Jongerendag NoorderlandMelk
Column Alma Den Hertog
Column Alma Den Hertog:
Boerenprotesten!