Impressie Kwaliteitsworkshops

Publicatiedatum: 30-03-2016

NoorderlandMelk heeft in de maanden februari en maart een aantal kwaliteitsworkshops georganiseerd voor haar leden. 

Wat begon met een aanbod van drie kwaliteitsworkshops werd al snel uitgebreid naar vijf workshops. De leden van NoorderlandMelk waren erg enthousiast om deel te nemen aan de workshops, waardoor de eerste drie workshops al snel vol zaten. Tijdens deze workshops kwam het verzoek om specifiek een workshop te organiseren voor robotmelkers. Omdat hier weer andere aspecten rondom kwaliteit spelen. Een idee die NoorderlandMelk graag uitvoerde; twee extra workshops werden georganiseerd.

In totaal hebben ruim 50 leden deelgenomen aan de kwaliteitsworkshops, welke gegeven werden op het bedrijf van vier van NoorderlandMelk haar leden. De workshops zijn inhoudelijk verzorgd door Johan Grolleman (Kwaliteitsmanager). Johan heeft uitleg gegeven over de mogelijkheden om diverse kwaliteitsparameters te verbeteren. Sommige parameters lichtte hij extra toe tijdens een gezamenlijke rondgang over het bedrijf.

De aanwezige leden waren het erover eens: Deze kwaliteitsworkshops zijn nuttig, leerzaam voor iedereen en voor herhaling vatbaar! Voor het ene lid was het een mooie gelegenheid om kennis op te doen, voor een ander een goed moment om de kennis weer wat op te halen. De vijf workshops waren inhoudelijk min of meer hetzelfde, maar iedere workshop had zijn eigen karakter door gestelde vragen en gedeelde ervaringen.

In de toekomst zal NoorderlandMelk zich actief blijven inzetten op het delen van kennis via workshops. Houd de agenda in de gaten.

Adrian Langereis nieuwe voorzitter
Kerstgroet NoorderlandMelk
Voorwoord Algemene Ledenvergadering Najaar
Van de Voorzitter
Beste boeren van NoorderlandMelk
Donderdag 14 april Jongerendag NoorderlandMelk
Column Alma Den Hertog
Column Alma Den Hertog:
Boerenprotesten!