Weide Weelde Boerenzuivel produceert onder private label voor Poiesz supermarkten

Publicatiedatum: 09-03-2021

Weide Weelde Boerenzuivel gaat haar producten onder het Noordertrots label aan
Poiesz supermarkten leveren. De bestaande relatie met Poiesz wordt daarmee in het voorjaar van 2021 verder geïntensiveerd

Weide Weelde Boerenzuivel heeft sinds jaar en dag een fijne leveranciersrelatie met Poiesz supermarkten uit Sneek. Afgelopen jaren heeft Weide Weelde, mede door inzet op biodiversiteit en haar noordelijke roots, een stevige plaats verworven in het zuivelschap van Poiesz.

De samenwerking onder het Noordertrots label is dan ook een logisch vervolg van deze samenwerking, omdat Poiesz en Weide Weelde dezelfde waarden kennen. Zo komt de zuivel van boeren uit het Noorden, van familiebedrijven, en worden de kwaliteitsproducten op ambachtelijke wijze geproduceerd. Via het Weide Weelde Fonds blijven beide partijen investeren in de natuur van het Noorden.

Het individuele merk Weide Weelde Boerenzuivel blijft als melkstroom bestaan, maar zal voorlopig uit de schappen van andere winkelketens verdwijnen. Er wordt gewerkt aan een doorstart met een ander producten portfolio. De duurzame melkstroom is tevens beschikbaar voor derden.

Adrian Langereis: “De verdieping in de samenwerking met Poiesz is een logisch vervolg en maakt ons trots. Het past in onze visie om toegevoegde waarde vanuit de markt te creëren voor onze boeren.”

Adrian Langereis nieuwe voorzitter
Kerstgroet NoorderlandMelk
Voorwoord Algemene Ledenvergadering Najaar
Van de Voorzitter
Beste boeren van NoorderlandMelk
Donderdag 14 april Jongerendag NoorderlandMelk
Column Alma Den Hertog
Column Alma Den Hertog:
Boerenprotesten!