Familie Zantinge-Meijer

Een hecht Drents melkveebedrijf

Vol ambitie namen Fokke en Grietje  Zantinge-Meijer op 1 april 1985 het melkveebedrijf van Fokke’s ouders over. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een mooi familiebedrijf waar jaarlijks ruim 300.000 kg melk wordt geproduceerd. Het lijkt erop dat met jongste zoon Ludian en zijn vriendin de opvolging gereed staat.

Weidegang
Fokke en Grietje zien dat steeds meer grote bedrijven zich qua omvang de komende jaren willen gaan verdubbelen. “Wij vragen ons wel eens af of alleen ‘intensieve’ melkveehouderij nog toekomst heeft”, vertelt Fokke. “Een koe hoort volgens hem eigenlijk in de wei.” Om weidegang te bevorderen zou volgens de melkveehouder het verschil in melkprijs tussen bedrijven met en zonder weidegang best wat groter mogen zijn. “Weidegang is belangrijk voor het imago van onze sector. Dat mag gerust worden beloond.”

Waarom NoorderlandMelk?
“Vanuit Kievit, zijn wij meegegroeid in Hoogwert en daarmee bij NoorderlandMelk terecht gekomen”, legt Grietje uit. “De afgelopen jaren hebben wij bij iedere overgang de keuze gehad om over te stappen naar een andere partij, maar we zijn steeds gebleven.” Fokke en Grietje vinden met name de korte lijnen binnen NoorderlandMelk een groot voordeel. Je zit als melkveehouder heel dicht bij de afzet. Ook de samenwerking met A-ware Food Group spreekt hen aan. Fokke: “Een slagvaardige partij met veel ambitie. Ik heb er vertrouwen in dat zij in staat zijn om onze kwaliteitsmelk in de internationale kaasmarkt tot waarde te brengen.”

Fokke en Grietje Zantinge-Meijer, Ruinerwold